Samarbetspartners

I Amazings team ingår flera samarbetspartners med specialistkunskaper inom just sitt område – veterinärer, hovslagare, unghästutbildare, massör och akupunktur.

Dessutom samarbetar vi med Evidensia Hästsjukhuset Stav i Tungelsta och med Myrby Stallinredning. Här kan du läsa mer om några i vårt team.

Ellen Brunes

Unghästutbildare

Ellen Brunes är diplomerad unghästutbildare och mycket välmeriterad. Hon har placerat sig 4:a i senior SM både utomhus och inne och placerat sig 6a på senior SM fälttävlan.

Ellen har vinster och placeringar i svår hoppning på 10 olika hästar. De flesta av dem har hon ridit in och utbildat själv.

Ellen har också tävlat upp till MSV dressyr med vinst och placeringar samt tävlat unghäst VM och trestjärnig internationell fälttävlan. Dessutom har hon vunnit Breeders med 4- och 6-åring i fälttävlan.

Per Duvefelt

Utbildning, tävling

Per Duvefelt är B-tränare i både dressyr och hoppning. Per var under många år med i det svenska B-landslaget i dressyr och har många fina placeringar i internationella dressyrtävlingar. 

Per har tävlat allt från unghäst upp till svår klass med meriter i både svår hoppning/dressyr och championatsfinaler.

Carina Fredriksson

Massage, akupunktur

Carina är diplomerad inom TCVM (Traditional Chinese  Veterinary Medicine)  och hästmassage. 

Carina utför akupunktur vid rehabilitering av skador på inrådan av veterinär men även i förebyggande syfte och för att stärka hästens muskler, immunförsvar samt återhämtning vid hård träning och i tävlingsverksamhet.  

Camilla Heidenborg

Hovslagare, specialist föl

Camilla började sko 2002 och är sedan 2018 efter tilläggsutbildning Godkänd hovslagare av Jordbruksverket.
”Många beskriver att jag kan läsa av hästarna på ett bra sätt och att mitt lugn ofta får hästarna lugna och trygga. Jag har alltid upplevt att kommunikationen med häst är lättare än med människor. Det är kanske därför jag älskar hästar så mycket?!”
Camilla har ridit sedan barnsben och tävlat mestadels i hoppning upp till 130. Hon har också haft uppfödning av hästar sedan 2006, det började med Svenskt halvblod men har de senaste åren fokuserat på Svensk ridponny.

”Första tiden med unghästarna är så viktig, både i hantering och skötsel av hovar. Jag har alltid hanterat mina föl från dag 1. Lyfta hovar och träna dem för deras uppgifter senare i livet brukar löna sig. Fölen verkas normalt första gången vid 2 veckors ålder för att se utvecklingen. Därefter brukar ett intervall på varannan till var tredje vecka vara lagom. Självklart beroende på vad man har att jobba med.”

Johan Sandberg

Hovslagare, unghäst
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hästsjukhuset Stav Evidensia

Myrby Stallinredningar