Konvalescens

När olyckan varit framme

 

Trots försiktighetsåtgärder händer det tråkigt nog att hästar skadar sig. Hos oss kan du lämna din häst under dess konvalescens och vi skräddarsyr ett program för hästens tillfrisknande. Vi kan hjälpa dig med återbesök på klinik samt göra vissa typer av återbesök och kontroller hemma med vår samarbetande veterinär Andreas Sandin som både röntgar och kan utföra ultraljud och endoskopi på gården. Vid behov kan hästen videoövervakas och sjukjournal förs under hela tiden som din häst vistas här. Vi ombesörjer bokning av hovslagare och vaccinationer. Din häst får stå i en stor box i luftigt stall med bra luft och har tillgång till sjukhage och senare rasthage när den blir tillräckligt bra. Vi kan promenera, tömköra eller sätta igång din häst om du vill ha hjälp med det.

 

När du lämnar din häst till oss kan du fokusera på dina eventuella andra hästar eller få mer tid till annat och samtidigt ha möjligheten att komma och hälsa på din häst ofta och se hur dess tillfrisknande ser ut. Du kan vid dina besök helt fokusera på att pyssla med din häst och veta att vi har koll på allt det praktiska. Vi bor på gården och finns tillgängliga dygnet runt för din hästs omvårdnad.

 

Veterinär Andreas Sandin och Hölö veterinärklinik ligger ca 35 minuter från gården och Strömsholms djursjukhus nås under en timma. På gården finns b-kortslastbil för att underlätta alla resor till och från veterinär.

Pris

 

För konvalescenshästar utgår en grundavgift om 5 000 kr exklusive moms per månad. I grundavgiften ingår fri tillgång till analyserat hösilage, kraftfoder enligt behov box och anpassad utevistelse varje dag. Vi bokar in hovslagare och vaccination. För varje häst tar vi fram ett paket som passar just dig och din häst.

 

Minishettisen Paddy håller ofta sjuka hästar sällskap.

Amazing, Ramtorpsvägen 52, 155 93 Nykvarn, 0704 59 59 96 Copyright © All Rights Reserved