Så arbetar vi

Filosofi och arbetssätt

 

Vi tar hand om din häst med samma kärlek och omsorg som vi lägger på våra egna hästar. Vi lägger stor vikt att hantera hästarna så etologiskt som möjligt, dvs att hästarnas naturliga beteenden och behov i största utsträckning tillgodoses. Din häst får professionell skötsel och all hantering sker på ett så säkert sätt som möjligt. Säkerheten är genomgående i vårt arbete och vi vill genom rutiner och hantering skapa trygga lätthanterade hästar. Noggranheten gäller inte bara hantering utan även fodret och hästens hälsa och hovvård.

Tillgänglighet

En viktig del av arbetet består av tillgänglighet och att snabbt finnas på plats om det skulle hända något. Inifrån bostaden ser och hör vi hästarna som går på lösdrift och vi har möjlighet att kameraövervaka två boxar i stallet. Vi arbetar och bor på gården varför hästarna är under uppsikt under större delen av dygnet. Vi lär känna alla hästarna och deras personligheter.

 

 

Foder

 

Alla hästar får tillgång till analyserat grovfoder med hög hygienisk kvalitet där vi har tagit hänsyn till det ökade näringsbehov som dräktiga ston och unghästar har. Genom ett gott samarbete med vår foderleverantör och producent kan vi vara med från början och påverka fodrets näringsinnehåll så att det tillgodoser hästarnas behov eftersom grovfodret är basen för en hästs välbefinnande. Balansen i en unghästs foder påverkar dess tillväxt och därmed även risken för lösa benbitar. En annan aspekt av vikten av ett välavvägt foder är det ökade antalet magsår som inrapporteras årligen hos unghästar.

 

Utöver hösilage erbjuds havre, salt och mineraler. Vi har möjlighet att ta hem just det specialfoder som du vill ha om din häst skulle behöva något extra.

 

Kompetens

 

Nedan presenteras de personer som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med hästarna på Dammen gård. Alla personer är särskilt utvalda och uppfyller höga krav på kompetens och har en samsyn på hästar och hantering.

Annie, personal

Mer information kommer snart.

 

Carl-Johan Nilsson, hovslagare

Mer information kommer snart.

 

Mats Gunnarsson, equiterapeut

Mer information kommer snart.

 

Andreas Larsson, hovslagare

Mer information kommer snart.

 

Andreas Sandin, veterinär

Mer information kommer snart.

Sofia Stenberg, veterinär

Mer information kommer snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amazing, Presthälla, 646 91 Gnesta, 0704 59 59 96, lotta@amazingg.se Copyright © All Rights Reserved