Om

Om Lotta Lindholm

 

Lotta är utbildad hippolog med stallchefsinriktning och har innan hon startade Amazing bland annat arbetat under fem år på Öknaskolan som stallchef och dessförinnan i olika stall, bland annat hos Tinne Wilhelmsson. Vidare har Lotta fortbildat sig inom områdena avel, semin och foder. Lotta är även tipsombud för Agria.

 

Lotta har mycket omfattande erfarenhet inom verksamhetsområdena. Till exempel har Lotta goda kunskaper och erfarenhet av att med hjälp av expertis möta upp felaktiga benställningar hos föl med korrigering eller operation, komplicerade fölningar, flaskuppfödning, diverse sårskador och operationshästar m.m. Lotta visar varje år föl och unhästar med både utmärkta resultat för hästarna och fått pris som bästa visare. För egen del har Lotta bland annat en fälttävlanshäst, Amazing Grace, som går internationell ** fälttävlan.

 

Verksamheten Amazing, uppkallad efter Amazing Grace, har bedrivits i sju år och har sedan starten vuxit i sin omfattning. Sedan våren 2013 bedrivs verksamheten på Dammen Gård utanför Nykvarn med större möjligheter för verksamhetens utveckling. Den nya lokaliseringen innebär ett betydligt kortare avstånd till Stockholm (ca 35-40 min) och övriga kommunikationer (tåg till Nykvarn 29 min från Stockholm).

Dammen Gård

Verksamheten bedrivs sedan våren 2013 på Dammen Gård för att optimera verksamhetens utveckling. På Dammen Gård finns i nuläget 11 boxar godkända för sto med föl varav fyra av boxarna är extra stora fölningsboxar (den största är 20 m2). Härutöver finns en box för gårdens stjärna minishettisen Paddy. Två av boxarna är videoövervakade för att kunna övervaka fölningar och sjuka hästar. Det finns två stora lösdrifter för hingstar respektive ston samt en lösdrift med direkt anslutning till gårdsplan för avvanda föl. Alla hästar har tillgång till stora hagar med varierad terräng och vid behov finns sjuk- respektive rasthagar. Ridbana, hovslagarplats och veterinär- och seminavdelning är under uppbyggnad.

Amazing, Presthälla, 646 91 Gnesta, 0704 59 59 96, lotta@amazingg.se Copyright © All Rights Reserved